Expliquem la ILP de la llei de l’Esport als estudiants d’INEFC

By 14 de desembre de 2018ilp nova llei esport

Gerard Esteva ha exposat, aquest divendres a la seu de l’INFEC, els principals punts de la proposta d’Iniciativa Legislativa Popular per a una nova llei de l’Esport.

Davant d’un auditori amb els futurs llicenciats en activitat física i esport, el president de la UFEC ha detallat els objectius de la nova llei: la creació de la Unió d’Esports de Catalunya, com a entitat paraigua a mode de confederació esportiva; la simplificació normativa per a les entitats esportives perquè puguin adequar-se al Codi Civil de Catalunya; la implementació d’una llicència esportiva general, per donar coherència a l’actual sistema; i la creació del Fons per al foment de l’esport, una eina per aconseguir, finalment, un finançament estable i permanent per a les entitats. La xerrada ha estat organitzada per l’Assemblea d’Estudiants d’INEFC Barcelona.

Amb aquesta conferència, Esteva ha volgut respondre als dubtes que la ILP havia provocat sobre el col·lectiu. Entre els aspectes a què més ha fet incidència, el president de la UFEC ha remarcat que “la Unió d’Esports es regeix d’acord als principis de la Carta Olímpica”. En cap cas vol “suplantar l’administració sinó ser-ne un agent col·laborador”, ha afegit. L’única funció pública delegada que es preveu és en l’àmbit de la llicència esportiva general i el Fons per al foment de l’esport. “LaLiga utilitza aquest sistema”, ha exposat Esteva. El Fons es nodreix de la llicència esportiva general i de la taxa del joc per ser distribuït en “sis programes finalistes, amb criteris determinats pel govern”, ha dit. Programes que el buscaran, en definitiva, és potenciar l’esport femení, per aconseguir-ne la igualtat efectiva, l’esport adaptat i la promoció de l’esport base.

Una ponència amb què la UFEC i les federacions han volgut explicar el sentit de la llei per sumar els llicenciats en Ciències de l’Activitat Física i Esport a la proposta de la nova llei. “És important que trobem punts d’entesa amb els altres agents del sector dins el pacte que tenim amb la Secretaria General de l’Esport”, ha reblat.

X